Mâine începe sesiunea de vară a lucrărilor Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române

Mâine, 8 iulie, începe sesiunea de vară a lucrărilor Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române. Desfășurată în zilele de 8 și 9 iulie, ședința de lucru va debuta cu oficierea Sfintei Liturghii în paraclisul Reședinței Patriarhale și a slujbei de Te-Deum pentru deschiderea lucrărilor Sfântului Sinod. Ședința va fi deschisă de Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române și președintele Sfântului Sinod.

Preasfințitul Vincențiu Ploieșteanul, episcop vicar patriarhal, a declarat că principala temă a discuțiilor de marți va fi alegerea unui nou mitropolit al Olteniei, urmată de desfășurarea lucrărilor comisiilor speciale.

Miercuri, 9 iulie, se va desfășura ședința în plen a Sfântului Sinod, în care se vor discuta aspecte ale vieții bisericești de pe cuprinsul Patriarhiei Române.

Preasfințitul Vincențiu Ploieșteanul a menționat printre acestea realizarea Fondului Central Misionar, colectat în Duminica Ortodoxiei pe tot cuprinsul Patriarhiei Române, care este destinat sprijinirii activității misionare a Bisericii Ortodoxe Române. De asemenea, se va lua în discuție problema parohiilor sărace și activitatea social-caritativă a Bisericii.

Sfântul Sinod se întrunește anual în cel puțin două ședințe de lucru în perioadele de primavară și toamnă, iar în ședințe extraordinare, ori de câte ori este nevoie.

Sursa: TRINITAS TV

Comentarii Facebook


Știri recente

Premianții concursului național catehetic au ajuns la București: „Să rămâneți în suflet copii toată viața”, le-a urat PS Varlaam

Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul s-a întâlnit vineri cu câștigătorii Concursului Național Catehetic. „Să rămâneți în suflet copii toată viața”, le-a urat în încheierea discursului Episcopul vicar patriarhal. Întâlnirea a avut loc la Centrul de Formare…