Mâine încep manifestările religioase de la Curtea de Argeș dedicate Sfintei Mucenițe Filoteia

În Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului încep, mâine, 6 decembrie, manifestările religioase dedicate Sfintei Mucenițe Filoteia, prăznuită, luni, de Biserica Ortodoxă, informează Radio TRINITAS.

Potrivit experienței anilor trecuți, în cele două zile ale pelerinajului, peste 10 mii de credincioși sunt așteptați să treacă spre a se închina moaștelor Sfintei.

În Argeș, ziua de cinstire a Sfintei este una mult asteptată, deoarece se știe că moaștele Sf. Filoteia, care se găsesc la Curtea de Argeș, iar ea este grabnic ajutătoare tuturor celor aflați în nevoi. La ora 16 în curtea mănăstirii vor incepe pregătirile pentru ziua de 7 decembrie. Va fi oficiată vecernia, în cadrul căreia va avea loc o procesiune cu moaștele Sfintei. Va fi prezent Înalpreasfințitul Arhiepiscop Calinic înconjurat de un important sobor de preoși și diaconi. După vecernie, se va face litia, și acatistul Sf. Mucenițe Filoteia., totul se va încheia Duminică seara cu slujba utreniei. A doua zi se va face sfințirea apei, urmată de taina Sf. Maslu, și de Sf. Liturghie arhierească.

Comentarii Facebook


Știri recente