Maica Domnului, ocrotitoarea noastră, a celor mici – concurs organizat de Protopopiatul Urziceni

Datorită faptului că pe perioada vacanței de vară Protopopiatul Urziceni derulează pentru copiii din comunitate, care alcătuiesc grupul de cateheză „Muguri de lumină” și programul „Clubul de vacanță”, s-a organizat pe data de 11 august 2011 un concurs de testare a cunoștințelor religioase în perioada postului Adormirii Maicii Domnului, după cum ne-a precizat Toma Adriana Mariana-asistent social în cadrul Protopopiatului Urziceni.

Concursul desfășurat cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Vincențiu, Episcopul Sloboziei și Călărașilor, se află la cea de a II-a ediție și rolul principal al acestuia este ca cei mici să fie informați cu privire la viața fără de păcat a Maicii Domnului și să conștientizeze importanța acestei mari sărbători.

Pentru realizarea lui cei 42 de copii au fost organizați în două echipe. Fiecare echipă și-a desemnat un lider și împreună au elaborat răspunsurile. Una dintre cerințele concursului a fost alcătuirea unei rugăciuni închinate Maicii Domnului și pentru a-i motiva li s-a promis că cea mai reușită va fi trimisă spre publicare, motiv pentru care va fi redată în rândurile următoare:

Maica Domnului

Maica Domnului cea Sfântă,

Tu ești Mama noastră blândă

Tu de rele ne ferești

Și pe noi ne ocrotești.

Tu L-ai născut pe Iisus

Pruncușorul tău micuț,

Ce ne învață ce e bine

Și la rele și la bune

S-a constatat cu multă bucurie că ambele echipe au obținut punctaj maxim, iar pentru aceasta copiii au fost recompensați de către Protopopiatul Urziceni cu diplome de participare, produse igienico-sanitare, cărți cu tematică religioasă și jocuri de logică, perspicacitate și strategie.

Comentarii Facebook


Știri recente