Maica Domnului – ocrotitoarea Capelei Colegiului Tehnic Raluca Ripan din Cluj-Napoca

Printre locașurile de cult care își sărbătoresc hramul cu ocazia praznicului Acoperământul Maicii Domnului, 1 octombrie, se găsește și Capela Colegiului Tehnic „Raluca Ripan” din municipiul Cluj-Napoca.

Elevii și dascălii acestei școli au marcat vineri, 30 sepembrie, prin câteva manifestări religioase și culturale, această sărbătoare. Dimineață s-a săvârșit Sfânta Liturghie, precedată de Utrenie, după care s-a oficiat o slujbă de pomenire pentru elevii și profesorii acestei unități de învățământ trecuți la Domnul.

În cadrul Colegiului Tehnic funcționează această capela din anul 2000, când, pe data de 12 iunie, a fost sfințită de către Preasfințitul Vasile Someșanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului.

„Capela a fost amenajată pentru folosul sufletesc al elevilor, dascălilor și ostenitorilor acestei unități școlare, fiind prima capelă pictată din oraș, împodobită cu un iconostas sculptat și pictat în stil bizantin. Aici, în timpul anului școlar, se desfășoară săptămânal un program liturgic”, a declarat pr. Petru Băgăcian pentru Radio Renașterea.

Comentarii Facebook


Știri recente