Mai multe locasuri de cult din Episcopia Romanului si-au serbat astazi hramul.

Manastirea ‘Sfintii Apostoli Petru si Pavel’ din judetul Bacau isi serbeaza astazi hramul. Manastirea este atestata documentar din anul 1801, iar actuala biserica a fost construita incepand din anul 2000. Parintele Ignatie – staretul Manastirii Manastirea ‘Sfintii Apostoli Petru si Pavel’ ne-a oferit mai multe detalii despre acest asezamant monahal: ‘Manastirea ‘Sfintii Apostoli Petru si Pavel’ din Baacu este atestata ca asezamant monahal inca din anul 1801. Manastirea a avut de suferit rigorile regimului comunist, fiind inchisa in anul 1967. In anul 1995, Manastirea ‘Sfintii Apostoli Petru si Pavel’ a fost reactivata prin binecuvantarea Prea Sfintitului Eftimie – Episcopul Romanului. In anul 2000 a primit binecuvantarea pentru ridicarea unei noi biserici, lucrare care a fost dusa la bun sfarsit cu ajutorul lui Dumnezeu pana in acest an, cand a fost si sfintita in Duminica I dupa Rusalii.’

Slujba de sfintire a actualei biserici a Manastirii ‘Sfintii Apostoli Petru si Pavel’ din judetul Bacau a fost oficiata duminica trecuta de catre Prea Sfintitul Ioachim Bacauanul – Arhiereu vicar al Episcopiei Romanului.

Tot in Episcopia Romanului si-au serbat astazi hramul Manastirea Lipova si Biserica ‘Sfintii Apostoli Petru si Pavel’ din Municipiul Bacau si Biserica ‘Sfintii Apostoli Petru si Pavel din Moinesti.

Comentarii Facebook


Știri recente