Mai multe locașuri de cult din Episcopia Covasnei și Harghitei, în lucrări de construcție și restaurare

Episcopia Covasnei și Harghitei construiește și restaurează mai multe biserici. În momentul de față mai multe lăcașuri de cult sunt în faze avansate de construcție sau de pictare, printre care biserica mare a Mănăstirii ‘Sita Buzăului” și paraclisul Mănăstirii ‘Valea Mare”. De asemenea, la sfârșitul anului trecut, în localitatea Crasna, județul Covasna, s-a ridicat o biserică într-o singură zi. Acest lăcaș de cult deservește circa 70 de familii din cea mai îndepărtată parohie a Episcopiei. Ierarhul locului se va afla în mijlocul credincioșilor din localitatea Crasna la slujba Vecerniei oficiată duminică, 19 aprilie 2009, în prima zi a Sfintelor Paști.

O altă biserică monument istoric aflată în plin proces de restaurare este Biserica din Săcel, județul Harghita, care datează din anul 1774.

Anul acesta, cu prilejul împlinirii a 70 de ani de la trecerea la Domnul a Patriarhului Miron Cristea, mănăstirea ctitorită la Toplița, în orașul său natal, este acoperită cu tablă de cupru. Lucrările urmează să fie finalizate până la sărbătoarea Sfântului Mare Prooroc Ilie, ocrotitorul acestui așezământ monahal.

În această perioadă, este în curs de finalizare și Centrul social-pastoral de lângă Catedrala Episcopală din Miercurea Ciuc.

Sursa: TRINITAS TV

Comentarii Facebook


Știri recente