Mai multe instituții colaborează la buna desfășurare a Hramului Catedralei Patriarhale

Manifestările dedicate hramului Catedralei Patriarhale vor debuta mâine seară, informează TRINITAS TV. Accesul la baldachinul unde vor fi depuse spre închinare Cinstitul Lemn al Sfintei Cruci și Sfintele moaște, se va putea face sâmbătă după terminarea pelerinajului „Calea Sfinților”.

„Pelerinii care de obicei vin în număr foarte mare vor avea posibilitatea să urce către Baldachinul cu Sfintele Moaște începând din zona Piața Unirii. Acest rând al pelerinilor se va prelungi pe străzile adiacente, respectiv, pe Bulevardul Regina Maria, atât timp cât vor fi moaștele puse la închinare și pe o distanță care este stabilită în funcție de numărul pelerinilor”, a spus Arhim. Irineu Dogaru-Organizator.

Pentru buna desfășurare a sărbătorii colaborează mai multe instituții.

„Pentru buna organizare a acestui mare eveniment din viața Bisericii noastre bineînțeles că s-a constituit un comitet de organizare din lucrători ai Patriarhiei și ai Arhiepiscopiei Bucureștilor, ajutați ca de fiecare dată de reprezentanți ai organismelor abilitate cu păstrarea ordinii și liniștii. Astfel, avem sprijinul Jandarmeriei Române, al Poliției Rutiere, al SMURD-ului, al Crucii Roșii, al Pompierilor pentru a evita orice întâmplare care să tulbure sau să deranjeze buna desfășurare a pelerinajului”, a mai precizat Arhim. Irineu Dogaru.

Sărbătorile dedicate Sfântului Cuvios Dimitrie cel Nou se vor încheia pe 29 octombrie.

Comentarii Facebook


Știri recente