Mai multe biserici din Episcopia Romanului isi serbeaza maine hramul cu ocazia marii sarbatori inchinate Nasterii Maicii Domnului.

Sarbatoarea Nasterii Maicii Domnului este un prilej de praznuire si bucurie duhovniceasca si pentru locuitorii judetului Bacau.

Despre bisericile si manastirile care poarta hramul Nasterii Maicii Domnului ne-a oferit mai multe amanunte Parintele Eugen Ciuche, corespondentul Radio TRINITAS de la Bacau: ‘Din secolul al XIX-lea amintim mai multe Biserici care poarta hramul Nasterii Maicii Domnului: biserica din Poienile de Jos care a fost construita in anul 1808 din lemn; biserica din satul Baltata de pe Valea Seaca care a fost inaltata in anul 1830; biserica din Garlenii de Sud care a fost zidita in anul 1868; biserica din localitatea Bargoasa ce dateaza din anul 1880.

Valea Siretului este strajuita de 3 biserici care sunt inchinate marelui praznic al Nasterii Maicii Domnului: Biserica ‘Nasterea Maicii Domnului’ din localitatea Tamas care a fost cladita in anul 1934; biserica care isi aniverseaza maine hramul din localitatea Chetris ce a fost zidita in anul 1937; iar biserica din localitatea Bijghil care a fost ridicata in anul 1984.

Cinstirea Maicii Domnului se concretizeaza si in prezent prin ridicarea de biserici in cinstea Prea Sfintei Nascatoare de Dumnezeu: Biserica ‘Nasterea Maicii Domnului’ din Municipiul Bacau construita in anul 1998 si Biserica din Comuna Radoaia ce se afla in constructie, ceea ce demostreaza evlavia perpetua a credinciosilor romani de a inalta biserici in cinstea Sfintei Fecioare Maria.

Dintre manastirile care isi praznuiesc maine hramul cu ocazia marelui praznic al Nasterii Maicii Domnului mentionam biserica Manastirii din Parincea, care, pe langa biserica veche cu hramul ‘Sfantul Ierarh Nicolae’, s-a imbogatit cu o noua biserica ce are ca ocrotitoare pe Maica Domnului si a carei piatra temelie a fost pusa in anul 1994, fiind ridicata doar in 4 ani. Biserica ‘Nasterea Maicii Domnului’ din incinta Manastirii din Parincea va fi sfintita de catre Prea Sfintitul Ioachim, Episcopul Husilor, si de catre Prea Sfintitul Ioachim Bacauanul, Arhiereu vicar al Episcopiei Romanului, pe data de 12 septembrie 2004.

Comentarii Facebook


Știri recente