Luptătorii anticomuniști, comemorați la Izverna, județul Mehedinți

La Izverna, județul Mehedinți, au avut loc ieri, 29 iunie, manifestări comemorative dedicate memoriei luptătorilor anticomuniști. Acțiunea a debutat cu slujba Sfintei Liturghii, oficiată în biserica ,,Sfânta Cuvioasă Parascheva” de către Prea Sfințitul Nicodim, Episcopul Severinului și Strehaiei.

La Sfânta Liturghie au fost prezenți și membrii Asociației Foștilor Deținuți Politici și Deportaților în Bărăgan – filiala Mehedinți, reprezentanți ai Arhivelor Statului – Mehedinți, ai autorităților locale, istorici, oameni de cultură, locuitori din Isverna și din localitățile învecinate.

Participanții la momentul comemorativ s-au deplasat apoi la monumentul eroilor, aflat lângă biserica din Izverna. Aici s-a săvârșit o slujbă de pomenire pentru eroii anticomuniști împușcați în localitatea Isverna la data de 31 martie 1949, precum și pentru toți eroii neamului românesc.

Pomenirea luptătorilor anticomuniști în zia de prăznuire a Sfinților Apostoli Petru și Pavel a devenit deja o tradiție în localitatea Izverna Mehedinți, astfel de manifestări având loc în fiecare an.

Comentarii Facebook


Știri recente