Lumina Sfintelor Paști la Catedrala Arhiepiscopală din Buzău

La noua Catedrală arhiepiscopală „Înălțarea Domnului” și „Sfinții Trei Ierarhi” din Buzău, peste cinci mii de credincioși au participat ieri seara, în ciuda vremii neprielnice, la primirea Luminii Învierii Domnului, precum și la procesiunea organizată cu acest prilej.

Puțin după ora 23.30, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Epifanie a împărțit Sfânta Lumină de la Ierusalim preoților slujitori, care au pornit în procesiune de la vechea Catedrală arhiepiscopală „Adormirea Maicii Domnului”.

În cuvântul său de învățătură Înaltpreasfinția Sa a subliniat importanța credinței în Învierea Mântuitorului: „Credința în Învierea Domnului este garanția învierii noastre. Căci Însuși Mântuitorul Hristos a spus: ‘Eu sunt Învierea și Viața, cel ce crede în Mine nu va muri’. Slujind pe semenii noștri împlinim cuvântul Domnului nostru care zice ‘după aceea vă veți cunoaște că sunteți fii Mei dacă veți avea dragoste între voi'”, informează TRINITAS TV.

De asemenea, Înaltpreasfințitul Părinte Epifanie, Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei a oficiat, în vechea Catedrală arhiepiscopală „Adormirea Maicii Domnului” din Buzău, Vecernia din Duminica Sfintelor Paști.

Comentarii Facebook


Știri recente