Lumina Sfântă de la Ierusalim va fi adusă în țara noastră de Sfintele Paști

Ca și anul trecut, creștinii ortodocși din Patriarhia Română vor primi în noaptea Sfintei Învieri, de la altarele bisericilor parohiale, Lumină din Lumina de la Sfântul Mormânt.Cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, o delegație a Patriarhiei Române condusă de Preasfințitul Părinte Episcop Varsanufie Prahoveanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor, va aduce mâine, 3 aprilie, cu un avion special, Lumina Sfântă de la Ierusalim.

Ea va fi oferită la slujba de Înviere, clerului și credincioșilor prezenți la Catedrala Patriarhală, de către Preafericitul Părinte Patriarh Daniel. Protoieriile din Arhiepiscopia Bucureștilor și alte Eparhii din cuprinsul Patriarhiei Române sunt invitate să trimită delegați la Aeroportul Internațional Henri Coandă în seara zilei de 3 aprilie, în jurul orelor 19:00, pentru a primi Lumina Sfântă, informează Radio TRINITAS.

Evenimentul face parte din seria manifestărilor din anul 2010, proclamat de către Sfântul Sinod ca „Anul omagial al Crezului ortodox și al Autocefaliei românești’, informează TRINITAS TV.

Comentarii Facebook


Știri recente