,,LUMINA ORTODOXIEI: Icoana – fereastră spre Dumnezeu”

Procesiune la biserica Icoanei cu prilejul Duminicii Ortodoxiei

(13 martie 2011)

BIROUL DE PRESĂ AL PATRIARHIEI ROMNE ne informează:

În zilele de 12 și 13 martie 2011, cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, la biserica Icoanei din București va avea loc a IV-a ediție a manifestării religios-culturale intitulată ,,LUMINA ORTODOXIEI: Icoana – fereastră spre Dumnezeu”, organizată de Arhiepiscopia Bucureștilor și Protoieria 2 Capitală, în colaborare cu Primăria Sectorului 2, cu ocazia Duminicii Ortodoxiei.

În ziua de 12 martie 2011, manifestarea va începe la ora 11:00 cu aducerea și depunerea icoanei făcătoare de minuni de la mănăstirea Ghighiu, urmată de slujba Vecerniei (la orele 17:00) și de procesiunea cu icoane în jurul parcului Icoanei din apropiere (la orele 18:30).

Duminică, 13 martie 2011, după Sfânta Liturghie oficiată de Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul, Episcop Vicar patriarhal, la biserica Icoanei, de la orele 13:00, preoți și credincioși de la parohii bucureștene vor merge în procesiune cu icoane în jurul parcului Icoanei. Procesiunea se va încheia cu citirea rugăciunii pentru sfințirea icoanelor.

Duminica Ortodoxiei, prima duminică din postul Sfintelor Paști (13 martie 2011), a fost instituită de către Sinodul de la Constantinopol (843) pentru a marca biruința asupra iconoclasmului (care susținea că sfintele icoane nu trebuie cinstite) și, în general, asupra tuturor ereziilor de la dreapta credință.

Comentarii Facebook


Știri recente

Episcopul Oradiei a primit vizita Principelui Radu

Episcopul Sofronie al Oradiei a primit săptămâna trecută vizita Alteței Sale Regale, Principele Radu al României. Întâlnirea a avut loc vineri după-amiază la Catedrala Episcopală „Învierea Domnului” din Oradea. Cu ocazia acestei vizite, Episcopul Oradiei…