Lumina din suflet, la parohia Tria, prot.Marghita

În cadrul Concursului național de miniproiecte „Copilul învață iubirea lui Hristos”, inițiat de Patriarhia Română, micii creștini din parohia Tria, protopopiatul Marghita, Eparhia Oradiei, având binecuvântarea Preasfințitului Părinte Sofronie, Episcopul Oradiei, s-au mobilizat pentru a marca prin acțiuni de binefacere „Anul Sfântului Maslu și al îngrijirii bolnavilor”.

După cum ne informează Pr. Bogdan Pop, sub deosebita grijă și îndrumare a părintelui Simion Goga, paroh și inspector eparhial pentru cateheză, un număr de 17 copii iau parte la miniproiectul cu tema: „Lumina din suflet”. Prima activitate a miniproiectului s-a axat pe o serie de cateheze despre importanța Tainei Sfântului Maslu în viața tuturor creștinilor și despre necesitatea filantropiei creștine. Acțiunea a continuat cu vizite de binefacere la vârstnici aflați în suferință precum și împărțirea de icoane si cărți ziditoare de suflet, iar în ziua praznicului Bunei Vestiri copiii implicați în acest miniproiect au dăruit unui număr de 74 de femei care au participat la Sfânta Liturghie câte o icoană cu Maica Domnului, Noul Testament și o floare.

În îndemnul său, părintele inspector sublinia: „Este de datoria noastră să-i învățăm pe copii bunătatea, iubirea creștină, iertarea și milostenia.”

De asemenea, copiii își mai propun o altă activitate vizând ajutorarea unui copil bolnav, care este aproape imobilizat. Cheltuielile necesare desfășurării acestor activități sunt asigurate de către un om cu suflet mare care nu a rămas insensibil la suferința semenilor, căruia i s-au adus calde mulțumiri.

Comentarii Facebook


Știri recente

Premianții concursului național catehetic au ajuns la București: „Să rămâneți în suflet copii toată viața”, le-a urat PS Varlaam

Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul s-a întâlnit vineri cu câștigătorii Concursului Național Catehetic. „Să rămâneți în suflet copii toată viața”, le-a urat în încheierea discursului Episcopul vicar patriarhal. Întâlnirea a avut loc la Centrul de Formare…