Lucrările simpozionului „Sfântul Vasile cel Mare, dascăl, exeget, apologet și misionar al Evangheliei” de la Galați

Vineri, 22 mai 2009, s-au desfășurat la Galați, lucrările Simpozionului științific „Sfântul Vasile cel Mare, dascăl, exeget, apologet și misionar al Evangheliei’. Evenimentul a fost organizat de către Episcopia Dunării de Jos în colaborare cu Universitatea „Dunărea de Jos”, prin Departamentul Teologic al Facultății de Istorie, Filosofie și Teologie.

Programul Simpozionului a debutat cu o slujbă de Te-Deum în Catedrala Episcopală la care a participat și Preasfințitul Casian, Episcopul Dunării de Jos.

Prima secțiune a lucrărilor simpozionului s-au desfășurat în cadrul Departamentului teologic gălățean. Au fost prezentate referate de specialitate de către diac. prof. dr. Ioan Caraza de la Facultatea de Teologie din București („Preocupări patristice în teologia ortodoxă actuală, cu privire specială asupra teologiei Sfinților Capadocieni”), pr. prof. dr. Nichita Runcan de la Facultatea de Teologie din Constanța („Personalitatea patristică a Sfântului Vasile cel Mare”), prof. dr. Florin Marinescu de la Institutul de Studii Neoelenice din Atena, pr. Iulian Eni, doctorand la Universitatea din Tesalonic, („Bibliografia greacă despre Sfinții Capadocieni”), pr. conf. dr. Ionel Ene, director al Departamentul de Teologie din Galați („Chipuri de sfinți, martiri, părinți capadocieni, contemporani cu Sfântul Vasile cel Mare”), precum și alte comunicări ale membrilor corpului profesoral al Facultății de Istorie, Filosofie și Teologie – Galați.

În cadrul celei de-a doua secțiuni a Simpozionului, desfășurată la Centrul de studii „Sf. Grigorie Teologul” din cadrul Centrului eparhial – Galați, au fost prezentate referate și studii de cercetare ale masteranzilor și studenților teologi din cadrul Universității „Dunărea de Jos”, pe marginea temei simpozionului: „Sfântul Vasile cel Mare, dascăl, exeget, apologet și misionar al Evangheliei”.

Sursa: Biroul de Presă și Comunicare al Episcopiei Dunării de Jos

Comentarii Facebook


Știri recente