Lucrarile Sfantului Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane s-au deschis astazi la Palatul Patriarhiei din Bucuresti.

Astazi s-au deschis lucrarile Sfantului Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane la Palatul Patriarhiei din Bucuresti. Mai multe amanunte ne ofera Visarion Alexa, redactor Radio Romania Actualitati: ‘Lucrarile Sfantului Sinod s-au deschis in aceasta dimineata la Palatul Patriarhiei din Bucuresti. Problemele ridicate de Proiectul Rosia Montana Gold Corporation se afla pe ordinea de zi a Sfantului Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane care se intruneste astazi si maine la Palatul Patriarhiei. Ierarhii Bisericii Ortodoxe Romane vor dezbate si a VIII-a intalnire a Comisiei de Dialog Ortodox – Greco-Catolic de la Baia-Mare din septembrie 2003, precum si proiectul de masuri privind comemorarea in Biserica Ortodoxa Romana a 500 de ani de la trecerea la cele vesnice a domnitorului Moldovei Stefan cel Mare si Sfant. In jurul orelor 13.00, Prea Fericitul Anastasios, Arhiepiscopul Tiranei si al Intregii Albanii, a intalnit membrii Sfantului Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane, adresandu-le un mesaj in limba greaca. Pentru prima data, ierarhul albanez se prezinta in aceasta situatie. El se afla in vizita in Romania pentru urmatoarele zile la invitatia Prea Fericitului Parinte Teoctist, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane.’

Sunt foarte emotionat, chiar daca de obicei ma stapanesc foarte bine. Este pentru prima data cand o delegatie a Bisericii Ortodoxe Albaneze se afla in Romania. Pentru 23 de ani, Biserica Ortodoxa Albaneza a fost stearsa din istorie. In perioada 1967-1990, Biserica Ortodoxa Albaneza a fost complet ruinata de regimul comunist. Aproape 1600 de biserici si manastiri au fost ruinate. In ultimii ani traim cu bucurie revenirea si invierea Bisericii Ortodoxe Albaneze. Primele cuvinte pe care le-am invatat in limba albaneza au fost: Hristos a inviat., a spus printre altele Prea Fericitul Anastasios.

La orele 17.00, s-au terminat lucrarile de comisii si a inceput sedinta plenara in care se vor dezbate toate temeiurile de pe ordinea de zi.

Comentarii Facebook


Știri recente