Lucrările Permanenței Consiliului Eparhial al Episcopiei Giurgiului

Pe 14 noiembrie, la sediul Centrului Eparhial al Episcopiei Giurgiului, în Centrul Cultural „Nichifor Crainic’, s-a desfășurat ședința de lucru a Permanenței Consiliului eparhial, prezidată de Preasfințitul Părinte Ambrozie, informează episcopiagiurgiului.ro. Potrivit ordinii de zi, s-au discutat o serie de probleme curente ale sectoarelor Centrului eparhial și au fost dezbătute mai multe teme referitoare la activitatea pastoral-misionară, social-filantropică, patrimonială și culturală din cuprinsul Episcopiei Giurgiului.

La eveniment au fost invitați să participe și părinții protopopi ai celor patru protopopiate din cuprinsul eparhiei noastre. În cadrul ședinței s-a hotărât acordarea de către Centrul eparhial a unui ajutor financiar în valoare de 50.000 lei pentru Parohia „Sfinții Martiri Brâncoveni’ din mun. Giurgiu, în vederea demarării lucrărilor de construcție a noului locaș de cult. Totodată, a fost aprobată și acordarea unui sprijin financiar, Parohiei Podul Doamnei, Protopopiatul Mihăilești, în scopul achiziționării unei case parohiale în proximitatea bisericii.

De asemenea, s-a adus în discuție și necesitatea intensificării activității social-filantropice desfășurate în eparhia noastră prin sprijinirea familiilor defavorizate, a celor din spitale și penitenciare și derularea unor proiecte de asistență și servicii sociale pentru copii și vârstnici la așezămintele sociale din cuprinsul eparhiei.

Comentarii Facebook


Știri recente