Lucrările organelor deliberative din Episcopia Tulcii

În Episcopia Tulcii, în zilele de 20 și 21 ianuarie s-au desfășurat lucrările Consiliului Eparhial, respectiv ale Adunării Eparhiale.

În această sâmbătă, în biserica mare a Mănăstirii Celic-Dere, Preasfințitul Părinte Visarion, Episcopul Tulcii alături de un sobor de ieromonahi, preoți și diaconi a oficiat Sfânta Liturghie arhierească, urmată de slujba de Te-Deum, după cum ne informează TRINITAS TV.

În sala de protocol din noul corp de clădiri al mănăstirii s-au desfășurat apoi lucrările propriu-zise ale Adunării Eparhiale. În cadrul acestora au fost prezentate și analizate rapoartele sectoarelor: administrativ-bisericesc, economic-financiar, cultural și de comunicații media, misionar și de tineret, precum și juridic, care au reflectat activitatea derulată în Episcopia Tulcii.

La începutul lucrărilor Preasfinția Sa a ținut un cuvânt duhovnicesc scoțând în evidență realizările din cuprinsul Eparhiei în anul ce s-a încheiat ca și câteva din proiectele de viitor.

Potrivit Arhid. Vasile Iulian, Preasfințitul Părinte Visarion a mulțumit pentru sprijinul pe care Episcopia Tulcii l-a primit în anul încheiat din partea Patriarhiei Române, a Guvernului României și a autorităților centrale și locale, făcând apoi doriri de bine tuturor membrilor prezenți.

De asemenea, Chiriarhul Eparhiei Tulcii a îndemnat pe toți la rugăciune, coresponsabilitate și întrajutorare frățească în aceste vremuri tulburi pentru surmontarea lipsurilor materiale și instabilității din societatea românească.

În urma luărilor de cuvânt s-au evidențiat rezultatele administrației eparhiale, ale preoților și credincioșilor din Eparhie și s-au aprobat rapoartele prezentate.

Au fost prezentate și prioritățile anului 2012, printre care se află continuarea lucrărilor de restaurare a sediului administrativ al Episcopiei, precum și dezvoltarea acțiunilor filantropice, misionare și culturale din județ.

Comentarii Facebook


Știri recente