Lucrările Consiliului Eparhial și ale Adunării Eparhiale, în Episcopia Tulcii

În Episcopia Tulcii s-au desfășurat în data de 21 și 22 ianuarie lucrările Consiliului Eparhial, respectiv ale Adunării Eparhiale ale Episcopiei Tulcii, informează Biroul de Presă al Episcopiei Tulcii.

În dimineața zilei de 22 ianuarie, începând cu ora 8,00, în Paraclisul Mănăstirii Cocoș, Preasfințitul Visarion, Episcopul Tulcii înconjurat de un sobor de preoți și diaconi a oficiat Sfânta Liturghie arhierească, urmată la ora 9,30 de slujba de Te-Deum, care a marcat importanța evenimentului bisericesc din Episcopia Tulcii.

Începând cu ora 10,00 în Sinodiconul Mănăstirii, s-au desfășurat apoi lucrările propriu-zise ale Adunării Eparhiale care au fost deschise de către P.S. Visarion printr-un cuvânt festiv, în care P.S. Sa a trecut în revistă anul omagial 2010 în Patriarhia Română dar și evenimentele bisericești și culturale, care au marcat viața Episcopiei Tulcii în anul trecut.

Au fost prezentate și analizate cu atenție rapoartele sectoarelor: administrativ-bisericesc, economic-financiar, cultural și de comunicații media, misionar și de tineret și juridic, care au reflectat activitatea programată și derulată în Episcopia Tulcii.

În urma luărilor de cuvânt s-au evidențiat rezultatele deosebite ale administrației eparhiale, ale preoților și credincioșilor din Eparhie și s-au aprobat în unanimitate rapoartele prezentate.

Au fost prezentate și prioritățile anului 2010, între care la loc de frunte se află continuarea lucrărilor de restaurare a sediului administrativ al Episcopiei, precum și întărirea vieții religios-morale și dezvoltarea acțiunilor filantropice, misionare și culturale de la gurile Dunării.

Comentarii Facebook


Știri recente