Lucrările conferinței pastoral-misionare semestriale de primăvară la Giurgiu

La Ateneul „Nicolae Bălănescu” din Giurgiu au avut loc joi, 12 iunie 2014, începând cu orele 10.00, lucrările conferinței pastoral-misionare semestriale de primăvară, dedicate Anului omagial euharistic (al Sfintei Spovedanii și al Sfintei Împărtășanii)” și „Anului comemorativ al Sfinților Martiri Brâncoveni”. Lucrările au fost prezidate de Preasfințitul Părinte Ambrozie, Episcopul Giurgiului, și au reunit preoții din cele patru protopopiate ale eparhiei.

Potrivit episcopiagiurgiului.ro, evenimentul a debutat cu săvârșirea Sfintei Liturghii urmată de Te Deum în Catedrala Episcopală din Giurgiului. În deschiderea lucrărilor, Chiriarhul a vorbit despre importanța deosebită pe care o au Taina Spovedaniei și a Euharistiei care reprezintă valori esențiale ale vieții duhovnicești. În continuare, părintele Prof. Dr. Florin Boitan le-a vorbit preoților despre Taina Spovedaniei ca mij­­loc de vindecare spirituală și a­pro­piere de Dum­nezeu într-o lume secularizată și despre Taina Sfintei Euharistii ca mijloc de comuniune între Hristos și Bi­serică.

La final, Chiriarhul i-a mulțumit părintelui Profesor Florin Boitan pentru că a acceptat să conferențieze astăzi preoților din Episcopia Giurgiului, pe mulți dintre ei avându-i elevi în perioada în care Sfinția Sa a activat ca profesor de Tipic bisericesc, Liturgică și Omiletică la Seminarul Teologic din București.

Comentarii Facebook


Știri recente