Lucrările comune ale Sinodului Mitropolitan al Mitropoliei Munteniei și Dobrogei și Sinodului Mitropolitan al Mitropoliei Olteniei

Joi, 22 ianuarie 2009, sub președinția Preafericitului Părinte Daniel, Arhiepiscop al Bucureștilor, Mitropolit al Munteniei și Dobrogei și Patriarh al Bisericii Ortodoxe Române, se vor desfășura lucrările Sinodului Mitropolitan al Mitropoliei Munteniei și Dobrogei, întrunit la Reședința Patriarhală. Pe ordinea de zi de vor afla, cu prioritate, definitivarea textelor liturgice ale sfinților dobrogeni: Sfântul Ierarh Bretanion, Sfântul Ierarh Teotim, Sfinții Martiri Epictet și Astion, Sfinții Martiri Zotic, Atal, Camasie și Filip de la Niculițel și Sfinții Cuvioși Ioan Casian și Gherman, precum și definitivarea textului Acatistului Sfântului Dionisie Exiguul cel Smerit.

Membrii Sinodului Mitropolitan vor dezbate și proiectul „Ghidului pentru examenul de capacitate preoțească” și alte aspecte legate de viața pastoral-misionară și administrativ-bisericească a parohiilor și mănăstirilor din cuprinsul Mitropoliei Munteniei și Dobrogei.

În cadrul acestei ședințe, un moment important, la care vor participa și membrii Sinodului Mitropolitan al Mitropoliei Olteniei, îl constituie evaluarea stadiului lucrărilor la albumul „Domnitorii și ierarhii Țării Românești. Ctitoriile și mormintele lor”. Lucrarea va fi editată de cele două mitropolii în cursul acestui an, cu prilejul sărbătoririi a 650 de ani de la recunoașterea întemeierii Mitropoliei Țării Românești, la anul 1359.

Vineri, 23 ianuarie a.c., membrii Sinodului Mitropolitan al Mitropoliei Munteniei și Dobrogei și membrii Sinodului Mitropolitan al Mitropoliei Olteniei vor participa la momentul aniversar dedicat împlinirii a 150 de ani de la Unirea Principatelor Române, moment care va avea loc la Catedrala Patriarhală și Palatul Patriarhiei.

Sursa: Biroul de Presă al Arhiepiscopiei Bucureștilor

Comentarii Facebook


Știri recente

Obștea Mănăstirii Putna a donat sânge

Obștea Mănăstirii Putna a organizat joi Campania „Un strop de sânge salvează o viață”, prin care au fost colectați aproximativ 13 litri de sânge.  Acțiunea a fost organizată în baza parteneriatului existent între Arhiepiscopia Sucevei…