Lucrările Adunării eparhiale din Arhiepiscopia Dunării de Jos

La Centrul Eparhial din Galați s-au desfășurat sâmbătă, 09 februarie 2013, sub președinția Înaltpreasfințitului Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, lucrările Adunării eparhiale.

Evenimentul a debutat prin participarea membrilor acestui organism bisericesc, la slujba Sfintei Liturghii săvârșite în Catedrala arhiepiscopală, de către un sobor de preoți și diaconi, în prezența Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Casian.

La finalul acesteia, Chiriarhul Dunării de Jos a prezidat slujba de Te-Deum.

Ședința forului deliberativ eparhial s-a desfășurat în sala de conferințe „Episcop Melchisedec Ștefănescu”, după cum aflăm de la părintele Gabriel Molocea.

În cadrul comisiilor de lucru permanente, s-a luat act de rapoartele de activitate ale sectoarelor Centrului eparhial și ale celorlalte subunități bisericești și au fost aprobate propunerile pentru anul 2013.

În încheiere, a avut loc lansarea volumului al XIII-lea din seria „Biserică. Misiune. Slujire”, care prezintă atât darea de seamă a sectoarelor eparhiale, cât și teme de reflecție teologică pentru anul 2013, precum și a numărului pe luna ianuarie a periodicului eparhial „Călăuză ortodoxă”.

La lucrările Adunării eparhiale de la Galați au mai participat ca invitați, părinți protoierei, stareții și starețele mănăstirilor, reprezentanții asociațiilor bisericești din eparhie, oficialități locale și județene, precum și alte personalități ale vieții culturale, educaționale și economice din cele două județe ale eparhiei, Galați și Brăila.

Comentarii Facebook


Știri recente