Lucrările Adunării Eparhiale a Episcopiei Caransebeșului: 13 decembrie 2008

Ieri, 13 decembrie 2008, începând cu orele 9.00, au avut loc lucrările Adunării Eparhiale a Episcopiei Caransebeșului, sub președinția Preasfințitului Lucian Mic, în sala Elie Miron Cristea (1910-1919) a Centrului Eparhial.

Deschiderea sesiunii s-a făcut prin săvârșirea slujbei de Te-Deum specifice, de către soborul format din Pr. Nicolae-Cătălin Mirișan (Protopop de Reșița), Pr. Ioan Cherescu (parohia Bozovici, prot. Băile Herculane) și Pr. Nicolae Puiulescu (parohia Turnu Ruieni, prot. Caransebeș).

După oficierea Te-Deum-ului, Preasfințitul Părinte Lucian a rostit cuvântul de deschidere, cu un îndemn către membrii Adunării de a evalua și cumpăni dările de seamă ce vor fi prezentate și de a lua cele mai bune decizii pentru interesul Bisericii locale.

La îndemnul Preasfinției Sale, Pr. Alin Câmpean, consilier administrativ-bisericesc, a dat citire Raportului General pentru anul 2008 (care a prezentat toate aspectele esențiale ale vieții bisericești din Eparhie, pe anul 2008.) În cea de a doua parte a ședinței Adunării, raportorul desemnat al fiecăreia dintre cele cinci comisii de lucru a citit în plen procesul-verbal al fiecărei comisii.

Prea Sfințitul Lucian Mic a rostit cuvântul de încheiere în care a mulțumit tuturor celor prezenți pentru osteneala lor în slujba Bisericii strămoșești și exprimat nădejdea ca anul 2009 să fie tot un an bun pentru Episcopia Caransebeșului, cu multe realizări pe toate planurile, un an în care toate obiectivele propuse de Adunare să fie duse la îndeplinire.

Obiectivul principal al Eparhiei pentru anul 2009 este finalizarea și târnosirea noii catedrale episcopale din Caransebeș de către Preafericitul Părinte Patriarh Daniel care va fi primul patriarh care va vizita Eparhia după vizita Patriarhului Justinian din anul 1949, când a anunțat cu tristețe credincioșii că Episcopia Caransebeșului va fi desființată.

Lucrările Adunării s-au încheiat prin intonarea unei colinde de toți cei prezenți și participarea la agapa frățească oferită de Centrul Eparhial.

Episcopia Caransebeșului

Comentarii Facebook


Știri recente