Lucrările Adunării Eparhiale a Arhiepiscopiei Râmnicului

La Centrul Eparhial al Arhiepiscopiei Râmnicului, astăzi, 4 martie, s-au desfășurat lucrările Adunării Eparhiale și ale Consiliului Eparhial, după cum ne informează arhiram.ro

Deschiderea lucrărilor a fost precedată de săvârșirea slujbei de Te Deum la orele 10:00, în Catedrala Arhiepiscopală „Sfântul Ierarh Nicolae” din Râmnicu Vâlcea. Slujba a fost oficiată, în prezența Înaltpreasfințitului Părinte Gherasim, Arhiepiscopul Râmnicului și a membrilor Adunării Eparhiale, de către Preasfințitul Părinte Emilian Lovișteanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Râmnicului, împreună cu un sobor de preoți și diaconi.

Lucrările propriu-zise, prezidate de Înaltpreasfințitul Părinte Gherasim s-au desfășurat în Reședința Arhiepiscopală din incinta Centrului Eparhial începând cu orele 11,00.

În cadrul acestei întâlniri, au fost prezentate rapoartele generale anuale ale sectoarelor administrației eparhiale, conținând activitatea pastorală, misionară, administrativă, economică, culturală și filantropică, viața monahală, patrimoniul cultural-bisericesc, activitatea editorială, restaurarea și construirea de noi lăcașuri de cult în anul 2010, precum și proiectele prioritare pentru anul 2011.

În cadrul ședinței au fost evidențiate proiectele prioritare pentru anul în curs, după cum a spus Preasfințitul Emilian Lovișteanul, Episcop-Vicar al Arhiepiscopiei Râmnicului.

„Avem o serie de lucrări pe care le vom desfășura la Centrul Eparhial în protopopiatele, parohiile și mănăstirile din Eparhia noastră. Dorim să marcăm aceste evenimente prin organizarea de simpozioane, manifestări spiritual-culturale care să evidențieze lucrarea Bisericii noastre de-a lungul secolelor, credința ortodoxă și statornicia poporului român în credința în Dumnezeu”, a spus Preasfinția Sa.

Peste 60 de asociații de asociații și fundații social-filantropice funcționează, în prezent, în Arhiepiscopia Râmnicului. Activitatea de într-ajutorare este susținută, de asemenea, prin Biroul filantropic al eparhiei, reiese dintr-un raport prezentat, astăzi, în cadrul ședinței de lucru a Adunării eparhiale.

„Avem 7-8 asociații și fundații filantropice, dar și un număr de 59 de asociații caritative filantropice care funcționează în cadrul parohiilor din cele trei protopopiate ale Eparhiei Râmnicului, în cadrul Biroului Filantropic. Activitatea social filantropică se desfășoară prin ajutoarele de bani date celor care solicită pentru diferite nevoi persoanele, celor care sunt în lipsă și celor care sunt bolnavi. Avem și cantina Centrului eparhial unde servesc masa zilnic, de luni până vineri, un număr de 85 de persoane defavorizate, a spus părintele consilier social-misionar, Ion Predescu, după cum ne informează Radio TRINITAS.

Conform Statutului de organizare a Bisericii Ortodoxe Române, Adunarea Eparhială este organul deliberativ pentru toate problemele administrativ-bisericești, culturale, economice, social-misionare ale Eparhiei. Aceasta se compune din reprezentanți ai clerului și ai credincioșilor, în proporție de 1/3 clerici și 2/3 mireni, aleși pe termen de 4 ani, numărul total al membrilor fiind de 30.

Pentru că tot în această zi Înaltpreasfințitul Părinte Gherasim își aniversează ziua onomastică, având ca ocrotitor pe Sfântul Cuvios Gherasim de la Iordan, în cadrul slujbei de Te Deum s-a citit o rugăciune de mulțumire către Dumnezeu pentru darul sănătății și al vieții, dăruit Înaltpreasfinției Sale.

După slujba de mulțumire, angajații Centrului Eparhial, preoții, monahii și monahiile din Eparhia Râmnicului, în frunte cu Preasfințitul Părinte Emilian Lovișteanul, l-au felicitat pe Înaltpreasfințitul Părinte Gherasim, urându-i ani mulți și sănătoși, vigoare sufletească și trupească deplină și o păstorire aleasă.

Comentarii Facebook


Știri recente