Lucrările Adunării Eparhiale a Arhiepiscopiei Râmnicului

În Sala „Cozia” a Așezământului Pastoral-Cultural „Sfântul Ierarh Calinic” din cadrul la Centrului Eparhial al Arhiepiscopiei Râmnicului, sub președinția Înaltpreasfințitului Părinte Gherasim, Arhiepiscopul Râmnicului, astăzi, 14 februarie, s-a desfășurat ședința anuală de lucru a Adunării Eparhiale și ale Consiliului Eparhial, în care a fost analizată activitatea bisericească din cuprinsul eparhiei în anul 2012, informează Biroul de Presă al Arhiepiscopiei Râmnicului.

Deschiderea lucrărilor a fost precedată de săvârșirea slujbei de Te Deum începând cu orele 10,00, în Catedrala Arhiepiscopală „Sfântul Ierarh Nicolae” din Râmnicu Vâlcea. Slujba a fost oficiată de către Preasfințitul Părinte Emilian Lovișteanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Râmnicului, împreună cu un sobor de preoți și diaconi, în prezența Înaltpreasfințitului Arhiepiscop Gherasim și a membrilor Adunării Eparhiale.

Lucrările propriu-zise, prezidate de Înaltpreasfințitul Părinte Gherasim s-au desfășurat în Sala de ședințe „Cozia” a Așezământului Pastoral-Cultural „Sfântul Ierarh Calinic”, din incinta Centrului Eparhial începând cu orele 11,00. Înaltpreasfințitul Părinte Gherasim, președintele Adunării Eparhiale, a deschis ședința, după care Preasfințitul Părinte Emilian Lovișteanul a adresat un cuvânt de evaluare, în care a evidențiat pe scurt activitatea din anul 2012 și prioritățile pentru anul 2013. După ce comisiile permanente ale Adunării Eparhiale au analizat rapoartele de activitate, Înaltul Ierarh a invitat președinții comisiilor permanente să prezinte referatele, după care s-a citit raportul general anual al Consiliului eparhial.

În deplină concordanță cu proclamarea în Biserica Ortodoxă Română, la inițiativa Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, a anului 2013 ca „Anul omagial al Sfinților Împărați Constantin și Elena și a anului comemorativ al Părintelui Dumitru Stăniloae în Patriarhia Română”, membrii Adunării Eparhiale, și-au exprimat aprecierea pentru realizările anului 2012, au propus o serie de obiective pentru soluționarea problemelor administrative, culturale, social-filantropice, economice și patrimoniale ale eparhiei pentru anul 2013.

Menționând faptul că întâlnirea aceasta reprezintă atât o analiză obiectivă a activității eparhiale din anul 2012, cât și o încurajare a lucrării comune a slujitorilor și credincioșilor din această zonă, pentru propășirea Bisericii, Înaltpreasfințitul Arhiepiscop Gherasim a supus aprobării plenului propunerile comisiilor și raportul general anual al Consiliului Eparhial, Adunarea Eparhială aprobând rapoartele comisiilor de specialitate.

Așa cum reiese din Statutul pentru organizarea și funcționarea Bisericii Ortodoxe Române, Adunarea eparhială este: „organismul deliberativ pentru toate problemele administrative, culturale, social-filantropice, economice și patrimoniale ale eparhiei. Ea se compune din reprezentanții aleși ai clerului și ai credincioșilor, în proporție de o treime clerici și două treimi mireni, cu un mandat de 4 ani, numărul total al membrilor fiind de 30”.

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns


Știri recente