Lucrările Adunării eparhiale a Arhiepiscopiei Râmnicului

La Centrul Eparhial al Arhiepiscopiei Râmnicului, în Sala de ședințe „Cozia” a Așezământului Pastoral-Cultural „Sfântul Ierarh Calinic”, s-au desfășurat astăzi, 9 februarie 2012, lucrările Adunării Eparhiale și ale Consiliului Eparhial, după cum a precizat arhid. Ioan Liviu Găman.

Deschiderea lucrărilor a fost precedată de săvârșirea slujbei de Te Deum la orele 10:00, în Catedrala Arhiepiscopală „Sfântul Ierarh Nicolae” din Râmnicu Vâlcea. Slujba a fost oficiată de către Preasfințitul Părinte Emilian Lovișteanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Râmnicului, împreună cu un sobor de preoți și diaconi, în prezența Înaltpreasfințitului Părinte Gherasim, Arhiepiscopul Râmnicului și a membrilor Adunării Eparhiale.

Lucrările propriu-zise, prezidate de Înaltpreasfințitul Părinte Gherasim s-au desfășurat în Sala de ședințe „Cozia” a Așezământului Pastoral-Cultural „Sfântul Ierarh Calinic”, din incinta Centrului Eparhial începând cu orele 11:00.

În cadrul acestei întâlniri, au fost prezentate rapoartele generale anuale ale sectoarelor administrației eparhiale, conținând activitatea pastorală, misionară, administrativă, economică, culturală și filantropică, viața monahală, patrimoniul cultural-bisericesc, activitatea editorială, restaurarea și construirea de noi lăcașuri de cult în anul 2011, precum și proiectele prioritare pentru anul 2012.

Conform Statutului de organizare a Bisericii Ortodoxe Române, Adunarea Eparhială este organul deliberativ pentru toate problemele administrativ-bisericești, culturale, economice, social-misionare ale Eparhiei. Aceasta se compune din reprezentanți ai clerului și ai credincioșilor, în proporție de 1/3 clerici și 2/3 mireni, aleși pe termen de 4 ani, numărul total al membrilor fiind de 30.

Comentarii Facebook


Știri recente