Lucrări pe Dealul Arsenalului, la început de săptămână

La începutul unei noi săptămâni și în lipsa ploii, lucrările de pe Dealul Arsenalului se desfășoară la întreaga capacitate, pentru finalizarea unei etape importante de construcție. În prezent se lucrează la ultimul rând de ancoraje.

„A fost adus și al doilea utilaj pentru ancoraje, pentru a grăbi demersul lucrărilor ca să terminăm mai repede această etapă. Mâine o sa fie terminat primul rând de ancoraje, aflându-ne în acest moment pe parte sudică și o sa ne mutăm pe parte de vest. De asemenea, am dat drumul la excavații pentru a pregăti platforma de lucru pentru această etapă de ancoraje”, a declarat pentru TRINITAS TV, ing. Narcis Caralicea.

Catedrala Mântuirii Neamului este cel mai important element al Ansamblului de pe Dealul Arsenalului. La cota -11,00m, sub spațiul liturgic principal de la parter, se va afla o Sală Polivalentă.

Spațiul sălii este conceput ca un paraclis, fiind posibilă oficierea de slujbe religioase, dar și desfășurarea unor alte tipuri de activități misionare cum ar fi cateheze, conferințe, agape.

Cu o suprafață de 2307,64 mp, Sala polivalentă este structurată în trei nave, una principală, cu acoperiș boltit și două laterale, delimitate de colonade asemănătoare cu cele de la parter. Partea centrală a sălii ia forma unui naos, fiind acoperit cu o cupolă sub formă de calotă sferică. În partea de est a sălii se află altarul, de 111,70 mp, care are legătură funcțională directă cu altarul spațiului liturgic de la parter.

Accesul credincioșilor la Sala Polivalentă se realizează direct din exterior, prin două intrări laterale de la nivelul solului, sau din Catedrală prin cele șase circulații verticale principale.

Comentarii Facebook


Știri recente