Lucrari de pictura la Biserica „Sfântul Nicolae” – Amaradia din Craiova

Lucrarile de restaurare a picturii Bisericii „Sfântul Nicolae” – Amaradia din Craiova, realizate în cadrul unui proiect cu finantare europeana, s-au încheiat în aceasta saptamâna. „În data de 14 noiembrie 2012 s-au încheiat lucrarile de restaurare a picturii sfântului locas. Cu aceasta ocazie a avut loc si reuniunea beneficiarilor directi si indirecti cu specialisti din diverse domenii: istorie, arhitectura, restaurare, cu reprezentanti ai echipei de proiect, cu scopul de a promova rezultatele obtinute prin implementarea proiectului „Consolidare – restaurare si valorificare turistica ansamblul Bisericii Sf. Nicolae – Amaradia (Belivaca)”, a declarat Mariana Pasmangia, coordonator Birou Proiecte al Arhiepiscopiei Craiovei.

La eveniment a fost prezent si Înalt Preasfintitul Irineu, Arhiepiscopul Craiovei si Mitropolitul Olteniei, dupa cum ne informeaza Gabriela Popescu.

„Prin organizarea acestei reuniuni s-a urmarit totodata sensibilizarea tuturor factorilor implicati în problematica modalitatilor de restaurare si conservare a patrimoniului national, importanta acestor actiuni în pastrarea si promovarea culturii si traditiilor românesti, precum si prezentarea oportunitatilor de accesare a fondurilor nerambursabile pentru restaurarea obiectivelor culturale. Proiectul „Consolidare – restaurare si valorificare turistica ansamblul Bisericii Sf. Nicolae – Amaradia (Belivaca)” se va încheia în data de 16 noiembrie”, a adaugat Mariana Pasmangia.

Proiectul este finantat prin Programul Operational Regional 2007 – 2013, Axa Prioritara 5, „Dezvoltarea durabila si promovarea turismului”. Valoarea proiectului este de aproximativ 5.600.000 de lei, dintre care în jur de 4.600.000 de lei reprezinta asistenta financiara nerambursabila.

Comentarii Facebook


Știri recente