Lucrări de construcție la Biserica Izvorul Tămăduirii din Prăjeni, județul Bacău

În filia Prăjeni-Măgirești a Parohiei ‘Sfinții Apostoli Petru și Pavel’ din Moinești se ridică un sfânt lăcaș închinat Izvorului Tămăduirii. Piatra de temelie a fost pusă de Preasfințitul Ioachim Băcăuanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului, în luna mai a anului trecut, informează Ziarul Lumina, Ediția de Moldova.

În prezent, construcția este ridicată până la a doua centură prevăzută în proiect. Lucrările sunt coordonate de pr. Constantin Pușcalău de la parohia ‘Sfinții Apostoli Petru și Pavel’ din Moinești. ‘Mai bine de jumătate din locuitorii satului Prăjeni sunt pe stil vechi, Biserica noastră având acolo doar 57 de familii de ortodocși. În satul Prăjeni există o biserică mai veche, însă a fost afectată de cutremurul din 1977’, a explicat pr. Costel Mareș, protopop al Protopopiatului Moinești.

În perioada anului școlar, 18 copii din clasele I-IV primesc o masă caldă din partea Bisericii. De acest program se ocupă pr. Constantin Pușcalău, slujitor la Biserica ‘Sfinții Apostoli Petru și Pavel’ din Moinești. Persoanele care doresc să sprijine ridicarea bisericii din Prăjeni pot face donații în contul RO94CECEBC0230RON0698437, deschis la CEC Bank.

Comentarii Facebook


Știri recente