Lucrarea „Cântarea psaltică în manuscrisele moldovenești din secolul al 19-lea” a fost premiată de Uniunea Compozitorilor și Muzicologilor din România

Uniunea Compozitorilor și Muzicologilor din România decernează astăzi, 5 martie, premiile pe anul 2009. La secțiunea muzicologie premiul i-a revenit părintelui conferențiar Constantin Bucescu, de la Universitatea de Arte „George Enescu” din Iași pentru lucrarea „Cântarea psaltică în manuscrisele moldovenești din secolul al 19-lea”.

Mai multe detalii a oferit părintele conferențiar Constantin Bucescu, de la Universitatea de Arte „George Enescu” din Iași: „Nu-i vorba de un premiu material ci vom primi recunoașterea unei munci de 30 de ani care este depozitată în această carte. Carte, care a fost făcută cu sprijinul masiv, total, al Mitropoliei Moldovei și Bucovinei în timpul Înaltpreasfințitului Părinte Mitropolit de atunci, Daniel Ciobotea. Dar și cu sprijinul de zi cu zi al părintelui Nicolae Dascălu care pur și simplu mi-a deschis porțile tuturor «zăcămintelor de minuni muzicale» din Moldova”, informează Radio TRINITAS.

Comentarii Facebook


Știri recente