LTCOR Lugoj a împlinit 17 ani de existență

Liga Tinerilor Creștini Ortodocși Români – filiala Lugoj a împlinit anul acesta 17 ani de activitate misionar-filantropică neîntreruptă în slujba Bisericii. Cu acest prilej, membrii LTCOR Lugoj vor participa duminică, 21 noiembrie, la Sfânta Liturghie oficiată de părintele paroh Mihai Sidei de la Biserica ‘Învierea Domnului’ din Lugoj, informează „Ziarul Lumina”, Ediția de Banat.

Filiala din Lugoj a LTCOR s-a înființat în vara anului 1993, la inițiativa părintelui Ioan Țigriș, protopopul Lugojului din acea perioadă, a părintelui Mihai Sidei, în prezent parohul Bisericii ‘Învierea Domnului’ din Lugoj, și a profesoarei Simona Avram. Mai apoi, la 16 august, a avut constituirea LTCOR – filiala Lugoj. S-au ales un comitet de conducere și un preot coordonator, în persoana părintelui Mihai Sidei. Din 1994, Liga are un cor mixt, pe patru voci, compus din membri activi ai Grupului ‘Osana’. De-a lungul anilor, corul a cântat la sfințiri de biserici și slujbe arhierești, în multe localități din județ și nu numai, precum și la diferite concerte. De la început și până în prezent, Corul ‘Osana’ al LTCOR este dirijat de Alina Bogoevici. Un eveniment important a avut loc în acest an, în Duminica Sfintei Cruci, pe 7 martie, când, la invitația Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, corul a participat la Sfânta Liturghie săvârșită de Întâistătătorul Bisericii noastre, în Catedrala patriarhală.

LTCOR Lugoj a desfășurat o bogată activitate cultural-misionară și social-filantropică neîntreruptă, în cadrul Mitropoliei Banatului, unde a beneficiat de tot sprijinul și atenția Înalt Preasfințitului Nicolae, Mitropolitul Banatului, și a Preasfințitului Paisie Lugojanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Timișoarei.

Bogate activități cultural-misionare

Activitățile desfășurate de Ligă sunt frecventate de tot mai mulți tineri de diferite vârste și ocupații. ‘Tot ceea ce încercăm să realizăm în cadrul acesta, al unei organizații ortodoxe, are ca ultim obiectiv întărirea tinerilor ortodocși în credință, prin rugăciune și aprofundarea învățăturii creștin-ortodoxe, spre a deveni membri de încredere ai Bisericii și mărturisitori ai dreptei credințe, prin exemplul personal în lumea în care trăim’, a declarat Alina Bogoevici, dirijorul Corului ‘Osana’ al LTCOR Lugoj.

În prezent, Liga se află sub directa îndrumare a părintelui Ioan Cerbu, protopopul Lugojului, care sprijină activitățile tinerilor și îi susține în toate demersurile întreprinse. Corul ‘Osana’ dă răspunsurile duminical la Sfânta Liturghie în Biserica ‘Învierea Domnului’ din Lugoj, dar și la diferite slujbe ținute în alte biserici ortodoxe din oraș, cum ar fi Biserica ‘Adormirea Maicii Domnului’. ‘În centrul preocupărilor noastre se află participarea la sfintele slujbe, organizarea catehezelor, unde sunt invitați preoți din oraș și din alte localități, vizionarea de filme artistice sau documentare legate de credința în Dumnezeu și de relația omului cu El. Pelerinajele la mănăstiri se fac în fiecare an, cât de des se poate, cele mai lungi fiind de două săptămâni. Aici se trăiește o mare bucurie a întâlnirii cu Hristos. Cine a venit la Ligă și a ajuns la această bucurie a rămas mulți ani ca membru, până când și-a întemeiat o familie, unii chiar și după aceea. Cei mai vechi dintre noi ar avea multe de povestit despre adolescenții care s-au maturizat și s-au schimbat extraordinar de mult, prin întâlnirea cu Hristos’, a concluzionat Alina Bogoevici.

Comentarii Facebook


Știri recente

Episcopul Oradiei a primit vizita Principelui Radu

Episcopul Sofronie al Oradiei a primit săptămâna trecută vizita Alteței Sale Regale, Principele Radu al României. Întâlnirea a avut loc vineri după-amiază la Catedrala Episcopală „Învierea Domnului” din Oradea. Cu ocazia acestei vizite, Episcopul Oradiei…