Locuințe pentru persoanele nevoiașe din Dolj

Asociația Habitat pentru Umanitate construiește, începând cu anul 2011, opt case pentru oamenii care nu au posibilități financiare să achiziționeze o locuință printr-un împrumut la care să plătească dobânzi. Casele sunt din cărămidă, au câte trei camere, bucătărie, baie și încălzire centrală.

După cum informează Ziarul Lumina, Ediția de Oltenia, anul acesta, Asociația Habitat pentru Umanitate (AHU) în Oltenia s-a implicat în ridicarea de noi case pentru familiile nevoiașe. Astfel, localnicii din satul doljean Preajba vor beneficia în curând de locuințe noi, utilate și amenajate. Preotul conf. univ. dr. Gheorghe Zamfir, președintele filialei din Craiova și consilier administrativ în cadrul Arhiepiscopiei Craiovei, detaliază modul în care persoanele cu posibilități financiare reduse pot avea propria locuință în satul Preajba. ‘Casele sunt destinate oamenilor nevoiași, care nu au posibilitatea să își achiziționeze singuri o locuință. Aceste case se achită pe o perioadă de 20 de ani, rata lunară fiind în jurul sumei de 400 de lei, în funcție de valoarea totală a locuinței. Persoanele care vor beneficia de ele vor plăti o sumă mai mică decât dacă ar achita chirie’, a spus președintele AHU din Craiova.

Facilități și sprijin pentru cumpărarea unei locuințe

Președintele asociației a precizat că toți cei care vor primi aceste case nu trebuie să plătească dobânzi, nici avans, ci să îndeplinească anumite condiții: să nu dețină o locuință personală, să accepte să lucreze ca voluntar pentru construcția casei care i se va încredința la Preajba și să aibă posibilitatea ca, timp de 20 de ani, să achite contravaloarea acesteia, care nu depășește suma de 26.000 de euro. În baza de date a AHU există deja o situație a familiilor care urmează să beneficieze de aceste așezăminte, însă în continuare se primesc dosare, în perspectiva construirii altor locuințe. ‘Trebuie menționat că toate aceste acțiuni au fost posibile cu ajutorul sponsorizărilor. Vodafone, spre exemplu, ne-a sprijinit foarte mult. De asemenea, am primit o sponsorizare de la firma care produce cărămidă, Wienerberger. În aceeași măsură, de un ajutor real ne-a fost și ne este în continuare domnul primar al comunei Malu Mare, Alexandru Dică, care a făcut posibilă ridicarea caselor în această localitate’, a completat preotul Zamfir.

Deși nu există o legătură directă între Biserică și AHU, Arhiepiscopia Craiovei susține demersurile începute în scopul ajutorării familiilor fără posibilități financiare. ‘Unele dintre familiile nevoiașe, pe care le selectăm, sunt dintre cele care vin la Biserică. În felul acesta le cunoaștem mult mai bine situația socială și problemele cu care se confruntă. Prin aceste activități le întindem o mână de ajutor pentru a avea o locuință decentă, în care să își poate crește copiii și să se bucure, la rândul lor, de condiții normale de trai pe care le au și alte familii’, a încheiat preotul Gheorghe Zamfir, președintele AHU din Craiova.

Comentarii Facebook


Știri recente