Locasurile de cult ortodoxe raman deschise in aceasta perioada caniculara

Toate locasurile de cult din Episcopia Buzaului si Vrancei ofera sprijin cetatenilor in aceasta perioada de canicula. Bisericile sunt deschise pe intreg parcursul zilei in perioada caniculara si au asigurate surse de apa potabila, dupa cum ne-a spus parintele Ioan Dumitran, protopop de Buzau II: ‘In aceasta perioada, populatia se confrunta cu o situatie greu de acceptat si bisericile din Episcopia Buzaului si Vrancei sunt la dispozitia credinciosilor nu numai pentru sfintele rugaciuni sau pentru serviciul divin public, ci devin oaze de liniste pentru credinciosii aflati in diferite situatii care sunt in pericol de a deveni victime ale caniculei. Bisericile sunt deschise la recomandarea Sf. Sinod si a PS Episcop Epifanie, iar in pridvorul lor se gasesc vase cu apa minerala, apa plata, incat credinciosii gasesc un moment nu numai de reculegere, ci si de a-si apara sanatatea impotriva caniculei’.

Si locasurile de cult din Ramnicu Valcea sunt deschise pe intreg parcursul zilei in aceasta perioada caniculara. In bisericile din aceasta zona a tarii, credinciosii se vor putea adaposti in orice moment pe timpul caniculei si, de asemenea, vor beneficia de apa potabila. Mai multe amanunte in acest sens am aflat de la parintele Nicolae Alin Gherghinoiu, protopop de Ramnicu Valcea: ‘Cel putin in oras, in perioada aceasta bisericile sunt deschise, iar credinciosii care sunt in trecere pe strazi se pot reculege si se pot adaposti de soare si de canicula. In biserici pot gasi un pahar cu apa ca sa se racoreasca’.

Despre masurile care s-au luat in aceasta perioada caniculara in zona Caransebesului ne-a vorbit parintele Liviu Mihai Dragan, protopop de Caransebes: ‘In Protopopiatul Caransebes s-au luat masurile corespunzatoare ca toti preotii de pe raza parohiilor unde activeaza sa aiba mare atentie si sa se asigure tot ceea ce este posibil, incepand cu apa, ca sa se poata interveni cu promtitudine. Chiar ieri, PS Lucian, episcopul Caransebesului, a discutat cu autoritatile pentru a se lua masurile corespunzatoare in prevenirea incidentelelor de pe urma acestei canicule’.

Comentarii Facebook


Știri recente