Liturghie și filantropie la praznicul Cuvioasei Parascheva, în Episcopia Caransebeșului

La praznicul Cuvioasei Maicii noastre Parascheva, Preasfințitul Părinte Episcop Lucian a slujit Sfânta Liturghie la Centrul de Plasament din Zăgujeni și a oferit daruri copiilor asistați de aici.

Aflat în parohia Zăgujeni, Centrul de plasament «Casa Noastră» din localitate s-a bucurat de vizita Întâistătătorului Eparhiei Caransebeșului, care a dorit să fie în mijlocul copiilor din acest așezământ la praznicul Cuvioasei Parascheva.

În cuvântul de învățătură, Preasfinția Sa a vorbit despre viața și nevoința Cuvioasei Parascheva, care a dăruit tot ce-i aparținea copiilor nevoiași. Având în vedere toate acestea Ierarhul a numit ca ocrotitoare a așezământului pe Cuvioasa și mult-milostiva maica noastră Parascheva.

Sectorul social misionar al Eparhiei a pregătit pentru tinerii din Centrul de Plasament din Zăgujeni rechizite și haine noi.

Directorul așezământului, domnul Constantin Silaghi, a mulțumit Preasfinției Sale pentru atenția pe care o acordă acestui centru de plasament, vizitându-l periodic și cercetând copiii de aici. După servirea agapei de praznic, copiii și-au primit darurile din partea Episcopiei Caransebeșului, iar după-amiază au participat la concertul «Sfârșitul nu-i aici», susținut de grupul Katharsis al Departamentului de Tineret al Episcopiei.

Sursa: Episcopia Caransebeșului

Comentarii Facebook


Știri recente