Liturghie misionară în mijlocul credincioșilor din Parohia Gherăseni, județul Buzău

În ultima duminică dinaintea Postului Păresimilor, Înaltpreasfințitul Părinte Epifanie, Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei s-a aflat în mijlocul credincioșilor Parohiei Gherăseni, Protoieria Buzău II. Înaltpreasfinția Sa a oficiat Sfânta Liturghie în biserica „Adormirea Maicii Domnului” împreună cu un sobor de preoți și diaconi. Lăcașul de cult se află, în prezent, în proces de restaurare.

„Să contribuiți la refacerea acestei biserici și în continuare, fiindcă este Casa lui Dumnezeu pe pământ și datorită acestui lucru este casa fiecăruia dintre noi. Aici vă rugați unii pentru alții, aici vă sporiți nădejdea și dragostea frățiilor voastre și aici deveniți mai buni, mai drepți și mai îngăduitori unii cu alții”, a spus Înaltpreasfințitul Părinte Epifanie, după cum informează TRINITAS TV.

Biserica a fost ridicată în anul 1868 și de-a lungul timpului a fost refăcută în repetate rânduri. Ultimele lucrările de restaurare au fost demarate în anul 2000, prin grija preoților slujitori, dar și a membrilor Consiliului și Comitetului Parohial.

La Sfânta Liturghie au participat credincioși din Parohia Gherăseni, dar și din localitățile învecinate.

Comentarii Facebook


Știri recente