Liturghie în sobor la biserica din Schela Nouă, Severin

În Duminica a XXXIV după Rusalii, la 12 februarie 2012, în toate lăcașurile de cult din Patriarhia Română s-a citit pilda Fiului Risipitor. În a doua duminică din perioada Triodului, zeci de credincioși din cartierul severinean Schela Nouă și-au îndreptat pașii către biserica cu hramul Sf. Parascheva, unde au participat la Sfânta și Dumnezeiasca Litughie oficiată de către Preasfințitul Părinte Nicodim, Episcopul Severinului și Strehaiei, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi.

Răspunsurile liturgice au fost date de către Grupul Psaltic al Catedralei Episcopale din municipiu.

După cum ne informează Cătălin Cernătescu, în cuvântul de învățătură, Preasfinția Sa a evidențiat lucrarea pocăinței care întoarce pe om la Tatăl ceresc și în Împărăția cerurilor. Totodată, Preasfinția Sa a subliniat atributul iubirii dumnezeiești, în virtutea căruia Creatorul iese în întâmpinarea zidirii Sale și îi pune iarăși inelul de moștenitor în dreapta sa.

Părintele paroh Cosmin Necșoiu, Inspector al Biroului de Cateheză din cadrul Sectorului Învățământ și Tineret al Episcopiei Severinului și Strehaiei, a mulțumit Întâistătătorului Eparhiei, în numele credincioșilor, pentru vizita de suflet și pentru toată solicitudinea ierarhului față de credincioșii severineni.

Biserica din Schela Nouă este singura din municipiu aflată sub purtarea de grijă a Cuvioasei Parascheva. Piatra de temelie a acestei biserici a fost pusă în toamna anului 1993 de către IPS Nestor Vornicescu, Mitropolitul Olteniei. În anul 1996 au fost începute lucrările la fundația așezământului religios, iar pe 5 iunie 2005 noul lăcaș de cult a fost sfințit.

Comentarii Facebook


Știri recente