Liturghie arhierească și tundere în monahism la Mănăstirea Valea Teilor

În ziua de Sânziene, Preasfinția Sa Visarion Episcopul Tulcii a săvârșit Sfânta Liturghie arhierească la Mănăstirea Valea Teilor din protopopiatul Niculițel, mănăstire așezată într-o zonă de dealuri acoperite de lanuri de grâu și de păduri de tei.

La Sfânta Liturghie săvârșită la altarul din pădure a luat parte un sobor de 10 preoți și 7 diaconi precum și aproximativ 600 de credincioși din satele învecinate, după cum ne-a relatat Alexandru Chituță.

În cadrul Sfintei Liturghii s-a oficiat și tunderea în monahism a teologului Daniel Gâdiuță care a devenit monahul David.

În cuvântul de învățătură, Preasfinția Sa a scos în evidență însemnătatea acestei zile de sărbătoare din calendarul bisericesc ca și mesajul pe care Sfântul Ioan Botezătorul îl transmite creștinilor de astăzi: un mesaj de păstrare a credinței, de lucrare a virtuților și de dobândire a pocăinței celei adevărate ce se lucrează prin harul Sfântului Duh în Biserică.

Mănăstirea Valea Teilor a fost înființată în anul 2006, are o biserică de zid aflată în șantier de pictură și un paraclis de iarnă închinat Sfinților 40 de Mucenici.

Comentarii Facebook


Știri recente