Liturghie arhierească și serbare în cinstea Sfinților Trei Ierarhi la Seminarul Teologic din Tulcea

Duminică, 29 ianuarie, Preasfințitul Părinte Visarion, Episcopul Tulcii a săvârșit alături de preoți profesori de la Seminarul Teologic „Sf. Ioan Casian” Sfânta Liturghie arhierească în capela cu hramul „Sf. Ier. Visarion” din cadrul internatului, după cum ne-a precizat Alexandru Chituță. La Sfânta Liturghie arhierească au participat elevii seminariști cât și credincioși din oraș. Răspunsurile la Sfânta Liturghie au fost date de grupul psaltic al Seminarului Teologic.

După Sfânta Liturghie a urmat serbarea prilejuită de prăznuirea Sfinților Trei Ierarhi, patronii învățământului teologic din toată lumea ortodoxă. Grupul psaltic al Seminarului Teologic a oferit un buchet de cântări închinate Sfinților Trei Ierarhi. Seminaristul Gelep Dan din anul IV a prezentat un referat în care a evidențiat personalitatea Sfinților Vasile cel Mare, Grigorie Teologul și Ioan Gură de Aur în contextul contemporan. Trei elevi au citit fragmente din scrierile celor trei „luminători ai Bisericii”.

Părintele Director Neculai Justinian a mulțumit Preasfințitului Părinte Visarion și tuturor participanților pentru prezența și anul acesta la manifestările dedicate Sfinților Trei Ierarhi, Părinți ai Bisericii care prin învățăturile lor au apărat Biserica de erezii.

În cuvântul adresat celor prezenți Preasfinția Sa a menționat: „Sfinții Trei Ierarhi au fost cu adevărat genii ale științei și ale credinței la care au adăugat și nimbul sfințeniei. Ei au trăit adevărul revelat cu intensitate și abia după aceea l-au propovăduit lumii. De aceea ei sunt genii ale sfințeniei corelate cu o puternică trăire a credinței, rămânând exemple vii de urmat pentru ierarhi, preoți și tineri teologi”.

Comentarii Facebook


Știri recente