Liturghie arhierească și manifestări omagiale pentru eroii neamului în Protopopiatul Beiuș, Eparhia Oradiei

În ziua de sâmbătă, 17 octombrie 2009, Preasfințitul Părinte Sofronie, Episcopul Oradiei, se află în vizită pastorală în cadrul Protopopiatul Beiuș, informează Episcopia Oradiei.

Astfel, cu începere de la ora 10, Preasfinția Sa a săvârșit Sfânta Liturghie în biserica parohială din localitatea Lazuri de Beiuș. După Sfânta Liturghie, Preasfințitul Părinte Sofronie s-a alăturat, împreună cu soborul clericilor slujitori, la „Marșul amintirii”, organizat de Asociația Națională „Cultul Eroilor” și Consiliul Județean Bihor. Preasfinția Sa, însoțit de clerul din zonă, a sosit, la ora 14, la biserica ortodoxă din comuna Lunca, unde se desfășoară un ceremonial religios-omagial, în amintirea celor 65 de ani de la eliberarea pământului strămoșesc de sub stăpânirea hortisto-fascistă.

După încheierea slujbei de pomenire a eroilor, participanții la „Marșul Amintirii” vor porni în procesiune spre orașul Ștei (fost Dr. Petru Groza), pe o distanță de 2 km, unde, la ora 15.30, Preasfinția Sa, înconjurat de clerul din orașul Ștei și din împrejurimi, va oficia slujba de pomenire a eroilor neamului, la Monumentul Eroilor din fața bisericii centrale.

Menționăm că anul acesta se împlinesc 65 de ani de la eliberarea de sub ocupația străină a ultimelor palme de pământ românesc, inclusiv din județul Bihor. Cu acest prilej, Asociația Națională „Cultul Eroilor”, Asociația „Datina Străbună”, Asociația „6 Dorobanți” și Muzeul Militar Național „Regele Ferdinand I”, organizează „Marșul Amintirii”, ce se va desfășura în zilele de 17 și 18 octombrie 2009, pe traseul dintre orașele Vașcău și Beiuș, din județul Bihor. Aceste manifestări se înscriu în frumoasa tradiție de colaborare dintre Episcopia Ortodoxă Română a Oradiei și filialele din județul Bihor ale asociațiilor mai sus menționate.

Comentarii Facebook


Știri recente