Liturghie arhierească și hirotonie la Florești, județul Sibiu

Preasfințitul Andrei Făgărășanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Sibiului, a fost prezent duminică, 10 octombrie, în mijlocul credincioșilor din localitatea Florești, comuna Laslea, județul Sibiu, informează „Ziarul Lumina”, Ediția de Transilvania. Preasfințitul Andrei Făgărășanul a oficiat Sfânta Liturghie la Biserica ‘Intrarea Maicii Domnului în Biserică’ și l-a hirotonit preot pe diaconul Emanuel Ștefan. Credincioșii au fost martorii instalării ca preot paroh a părintelui Emanuel Ștefan, care a fost primit cu mare bucurie de comunitatea de la Florești. La Sfânta Liturghie oficiată de ierarhul înconjurat de un sobor de preoți și diaconi au participat numeroși credincioși, precum și reprezentanți ai autorităților locale.

Preasfințitul Andrei Făgărășanul a explicat Evanghelia care s-a citit la Sfânta Liturghie. ‘Pentru noi toți, cei care credem în înviere, această Evanghelie este una a bucuriei. Știm că la învierea de apoi, cu toții ne vom prezenta în fața dreptului Judecător și vom învia. Evanghelistul Luca nu specifică ce bucurie a avut văduva mamă și locuitorii din Nain. Știm doar că acest tânăr, după ce a înviat, s-a adăugat cetei ucenicilor Mântuitorului Iisus Hristos. De multe ori mergem la înmormântări și plângem pentru că ne despărțim de ei pentru o vreme. Dar nu plângem așa cum spune Sfântul Apsotol Pavel ca ‘cei care nu au nădejde’, ci plângem pentru păcatele celui care a trecut la Domnul. Tânărul din Evanghelia de astăzi a fost un om care a primit în ființa sa Cuvântul adevărului, Cuvântul lui Dumnezeu’, a spus Preasfințitul Andrei Făgărășanul.

Preasfințitul Andrei Făgărășanul a vorbit credincioșilor prezenți despre taina preoției și despre importanța primirii unui nou preot în parohie, eveniment la care a asistat comunitatea de la Florești în biserica parohială unde nu mai fusese hirotonit nici un preot.

Comentarii Facebook


Știri recente