Liturghie arhierească la Spitalul TBC din Arad

Înaltpreasfințitul Timotei, Arhiepiscopul Aradului, a efectuat în Duminica a XXXIII- a după Rusalii, a Vameșului și Fariseului, o vizită canonică la Secția TBC a Spitalului Clinic Județean din municipiul Arad, după cum ne informează episcopiaaradului.ro. La capela spitalului, purtând hramul Sfântul Arhidiacon Ștefan, Înaltpreasfinția Sa a oficiat Sfânta Liturghie arhierască, în prezența bolnavilor și a altor credincioși prezenți în sfântul lăcaș.

În cuvântul de învățătură Înaltpreasfinția Sa a scos în evidență importanța perioadei Triodului în cadrul anului liturgic, ca una ce pune în valoare mai ales misiunea sacerdotală a Domnului prin aducerea jertfei mântuitoare, angajând credincioșii la conlucrare cu harul lui Dumnezeu, spre desăvârșire. A arătat, de asemenea, opoziția cunoscută: păcat- virtute, mândrie- smerenie, evidențiată de citirile biblice ale zilei, îndemnând pe ascultători la silința câștigării adevăratei înălțări prin rugăciunea smerită către Dumnezeu. ,,Recunoașterea stării de păcătoșenie și de slăbiciune constituie un sprijin pentru invocarea milei dumnezeiești, iar o instituție de asistență socială sau medicală, un loc demn în acest scop”, a arătat Înaltpreasfințitul Timotei.

La sfârșitul Sfintei Liturghii preotul Rovin Petrușe, care deservește această unitate spitalicească a mulțumit Chiriarhului pentru vizita canonică, oferindu-i, în semn de fiiască dragoste, icoana Sfântului Ierarh Iosif cel Nou de la Partoș.

În după-amiaza zilei Înaltpreasfințitul Arhiepiscop Timotei a vizitat biserica nou construită în incinta spitalului Municipal Arad, locaș care așteaptă momentul târnosirii.

Comentarii Facebook


Știri recente