Liturghie arhierească la Șomcuta Mare, prot. Chioar

Înaltpreasfințitul Părinte Andrei , Arhiepiscopul și Mitropolitul Clujului, a slujit duminică, 09 octombrie 2011, Sfânta Liturghie arhierească în biserica „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din Șomcuta Mare, Protopopiatul Chioar, după cum ne informează Radio Renașterea. A fost înconjurat de numeroși preoți, în frunte cu protopopii din Episcopia Maramureșului și Sătmarului, între care preotul Nicolae Petruș, protopopul Chioarului și preot paroh în Șomcuta Mare, dar și de preoți de la Centrul Eparhial din Baia Mare. La slujbă au fost prezenți numeroși credincioși, fii ai satului și oameni din împrejurimi și, de asemenea, autorități locale.

„A fost o sărbătoare foarte reușită și am rămas cu promisiunea că Înaltpreasfințitul Andrei va reveni când se va putea în parohia noastră. O sărbătoare care am dori să se repete, o bucurie duhovnicească. Mulțumim lui Dumnezeu pentru această zi!”, a spus la final preotul Nicolae Petruș.

Biserica ortodoxă „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din Șomcuta Mare datează din anul 1972, fiind zidită în întregime din piatră. Locașul necesită acum anumite lucrări de renovare, care urmează să fie demarate în cel mai scurt timp.

Comentarii Facebook


Știri recente