Liturghie arhierească la Seminarul Teologic din Tulcea

Preasfințitul Părinte Visarion, Episcopul Tulcii, a săvârșit la 30 martie 2012, Sfânta Liturghie a darurilor înainte sfințite la Seminarul Teologic ‘Sfântul Ioan Casian’ din Tulcea, informează episcopiatulcii.ro.

Cea de-a treia Liturghie din cultul Bisericii Ortodoxe, Liturghia Darurilor mai înainte sfințite, se săvârșește numai în Postul Sfintelor Paști.

După cum aflăm din Liturgica Specială a pr. prof. Ene Braniște, „conform principiului pus de canonul 52 al sinodului Trulan, ea se poate săvârși de regulă în orice zi din Păresimi, în care vrem, sau trebuie să facem Liturghie, cu excepția zilelor aliturgice (luni și marți, din prima săptămână și Vinerea Patimilor, când nu se face nici o liturghie) și a zilelor când e rânduită una sau alta din celelalte două Liturghii (toate sâmbetele și duminicile, Joia Săptămânii Patimilor și Buna-Vestire). De obicei însă (în practică), ea se oficiază astăzi – chiar și în mănăstiri – doar în zilele de miercuri și vineri (cu excepția Vinerii din Săptămâna Patimilor), iar în celelalte zile numai: luni și marți din Săptămâna Patimilor, în Joia Canonului celui mare (săptămâna a cincea) și la unele sărbători bisericești cu polieleu dacă acestea cad într-una din zilele de rând ale săptămânii (de luni până vineri)’.

Comentarii Facebook


Știri recente