Liturghie arhierească la Schitul „Sfinții Împărați Constantin și mama sa Elena” din Episcopia Oradiei

De prăznuirea Sfinților Mari Împărați, întocmai cu Apostolii și de Dumnezeu încununați, Constantin și maica sa Elena, 21 mai 2012, Preasfințitul Părinte Sofronie, Episcopul Oradiei, va săvârși Sfânta Liturghie arhierească în noua biserică a schitului de monahi ce are ca ocrotitor pe Sfinții Împărați, după cum informează Biroul de Presă al Episcopiei.

Schitul „Sfinții Împărați Constantin și mama sa Elena” se află la marginea Eparhiei Oradiei, în satul de vacanță Coada Lacului, în apropiere de barajul hidrologic Leșu, în cadrul unui peisaj natural de o rară frumusețe și este dependent canonic de Sfânta Mănăstire Izbuc, cea mai veche chinovie de monahi din eparhie.

Schitul a fost înființat în luna septembrie a anului 1997. S-a început cu construcția unui corp de chilii și a unui paraclis, iar din anul 2005 s-a demarat construcția noii biserici a schitului, cu hramul „Sfinții Împărați Constantin și mama sa Elena”. Sfântul lăcaș este aproape gata, fiind pregătit pentru pictură, urmând ca să fie sfințit când se vor plini toate cele de trebuință.

Obștea de monahi de la Lac este povățuită și condusă de egumenul schitului, Preacuviosul Ieroschimonah Ambrozie Maxin, de la începuturile vieții cenobitice la barajul Leșu și până în prezent.

Comentarii Facebook


Știri recente