Liturghie arhierească la Schitul Marca din Episcopia Sălajului

În Duminica a XXIV-a după Rusalii, Preasfințitul Petroniu, Episcopul Sălajului, a oficiat Sfânta Liturghie în paraclisul Schitului ‘Nașterea Maicii Domnului’ din localitatea Marca, județul Sălaj, în prezența a sute de credincioși, informează „Ziarul Lumina”, Ediția de Transilvania.

Schitul Marca este cel mai tânăr așezământ monahal din Episcopia Sălajului, piatra de temelie fiind pusă în urmă cu peste opt ani de PS Petroniu, pe atunci arhiereu-vicar al Episcopiei Oradiei, Bihorului și Sălajului.

Inițiativa ridicării unei mănăstiri la limita dintre județele Sălaj și Bihor îi aparține preotului paroh al localității sălăjene Marca, Ioan Marian, care, sprijinit îndeaproape de credincioșii din parohia sa și, mai cu seamă, de Pavel Hălmăjan, au reușit, într-un timp relativ scurt să ridice o casă mănăstirească în stil brâncovenesc, care adăpostește în prezent un paraclis și chilii pentru viețuitoarele acestui schit.

În cuvântul de învățătură, Preasfinția Sa și-a exprimat atât bucuria pentru faptul că a slujit la acest așezământ monahal, cât și încrederea că, pe viitor, Schitul Marca va deveni un loc de autentică spiritualitate și trăire ortodoxă.

Pornind de la Evanghelia Duminicii a XXIV-a după Rusalii, chiriarhul Sălajului a evidențiat faptul că bolile sufletești, păcatele, atunci când rămân netratate, generează boli trupești. Prin urmare, Preasfințitul Petroniu i-a îndemnat pe credincioșii prezenți să purceadă spre o atentă lucrare de vindecare duhovnicească, care se poate realiza prin harul lui Dumnezeu prezent în Sfintele Taine ale Bisericii. Credincioșii veniți din satele vecine, dar și mai de departe, au părăsit schitul încărcați duhovnicește și cu sfânta dorință de a reveni în acest loc binecuvântat.

Comentarii Facebook


Știri recente