Liturghie arhierească la sărbătoarea Sfinților Trei Ierarhi, la Caransebeș

În mod tradițional, la prăznuirea Sfinților Trei Ierarhi, școlile teologice din cuprinsul Patriarhiei Române își sărbătoresc ocrotitorii. De 147 de ani, de când la Caransebeș a început tradiția învățământului teologic, prin înființarea Seminarului Teologic, ziua de 30 ianuarie, reprezintă un reper duhovnicesc în cursul anului școlar. În ziua sărbătorii Sfinților Trei Ierarhi, la 30 ianurie 2012, Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului, a oficiat Sf. Liturghie arhierească în catedrala episcopală din Caransebeș, informează episcopiacaransebesului.ro.

Cuvântul de învățătură a fost rostit de către părintele Daniel Alic, cadru didactic la Facultatea de Teologie din Caransebeș și consilier cultural, iar în încheiere, Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului a împărtășit celor prezenți un cuvânt de binecuvântare. Alături de chiriarhul locului au slujit preoții profesori și dascăli ai instituțiilor teologice caransebeșene. Pe lângă de elevi și studenți teologi, la Sf. Liturghie au participat numeroși credincioși.

În cadrul Sf. Liturghii chiriarhul eparhiei a hirotonit un teolog în treapta diaconiei, iar în încheierea Sf. Liturghii s-a acordat distincția eparhială „Diploma de onoare Sf. Proroc Ilie Tezviteanul ” familiei Mihuț, pictori bisericești din Banat.

Ziua de sărbătoare a școlilor teologice din Caransebeș s-a încheiat cu agapa frățească ce a avut loc la cantina Seminarului Teologic „Episcop Ioan Popasu” din Caransebeș, la care au participat Ierarh, dascăli de teologie, dar și elevi seminariști.

Comentarii Facebook


Știri recente