Liturghie arhierească la Parohia Vișina Veche din Protopopiatul Corabia

Preasfințitul Părinte Sebastian, Episcopul Slatinei și Romanaților a oficiat duminică, 31 iulie, slujba Sfintei Liturghii la biserica Parohiei Vișina Veche, Protoieria Corabia, prilej cu care a hirotonit întru preot pe diac. Ioan Teodor Rădoiescu, pe seama Parohiei Broșteni din comuna Găvănești, după cum informează site-ul episcopiaslatinei.ro.

În cuvântul de învățătură, Preasfinția Sa a arătat cu câtă discreție și smerenie Hristos Domnul a săvârșit minuni: „Ceea ce ar trebui să ne atragă atenția în chip deosebit în această pericopă evanghelică este, cred eu, discreția pe care Domnul o cere celor doi orbi vindecați: Vedeți, nimeni să nu știe! Nu este pentru prima oară când Hristos interzice difuzarea unei minuni pe care o săvârșește. A mai făcut-o și în cazul învierii fiicei lui Iair (Mc. 5, 43), și în cazul leprosului (Mc. 1, 44), și în mai multe alte împrejurări, aceasta fiind o practică permanentă a Sa. O singură dată a cerut să-I fie vestită minunea săvârșită, în ținutul Gherghesenilor (Lc. 8, 39), și aceasta pentru că a fost împiedicat El Însuși să propovăduiască acolo. În al doilea rând, prin acest fapt El a dorit să ne învețe pe noi smerenia. Să ne atragă atenția că darurile și calitățile deosebite nu trebuie afișate sau aruncate porcilor (Mt. 7, 6), ci păstrate în taină, așa cum își păstrează cineva bunurile sale cele mai de preț, ca să nu-i fie furate. În al treilea rând, însă, Domnul Hristos nu a abuzat de darul facerii de minuni, ca să ne arate nouă că binele se săvârșește întru discreție”, acesta neavând nimic comun cu spectacolul și publicitatea„.

Seara, Preasfințitul Părinte Sebastian a săvârșit botezul pruncului Ioan, fiul părintelui diac. Marius Păun, Inspector Social în cadrul Centrului Eparhial.

Comentarii Facebook


Știri recente