Liturghie Arhierească la Parohia „Sfântul Gheorghe” – Șcheia din Protopopiatul Iași 2

Preasfințitul Calinic Botoșăneanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Iașilor, a oficiat duminică, 13 martie, Sfânta Liturghie în parohia ‘Sfântul Mare Mucenic Gheorghe’ – Șcheia, Protopopiatul Iași 2, informează „Ziarul Lumina”, Ediția de Moldova.

Cu acest prilej, Preasfinția Sa l-a hirotonit preot paroh pe părintele diacon Bogdan Florea. Parohia Șcheia a fost suplinită timp de un an de pr. Bogdan Sârbu de la parohia Căuești. După cum a relatat pr. Bogdan Sârbu, evenimentul de la Șcheia a fost pregătit de credincioșii de aici, sub îndrumarea părintelui Vilie Doroșincă, protopop al Protopopiatului Iași 2.

‘Cu acest prilej am rostit pentru cei prezenți un cuvânt în care am făcut un rezumat al perioadei cât am suplinit filia Șcheia. În cadrul aceluiași moment, Preasfințitul Calinic Botoșăneanul a adresat un cuvânt de învățătură în care a vorbit despre cinstirea sfintelor icoane și a Sfintei Cruci’, a relatat pr. Bogdan Sârbu.

La slujba Sfintei Liturghii din Duminica Ortodoxiei din parohia Șcheia a participat și primarul comunei Șcheia, Titi Iacob, care a promis ca va retroceda toate terenurile celor șase biserici din diviziunea administrativ-teritorială pe care o conduce. După cum a spus pr. protopop Vilie Doroșincă, primarul comunei Șcheia s-a angajat să sprijine construcția unei noi biserici în localitatea Șcheia și să susțină, la solicitarea preoților, activitățile pe care parohiile le desfășoară.

Comentarii Facebook


Știri recente