Liturghie arhierească la parohia severineană Meva

Sute de credincioși din parohia severineană „Nașterea Maicii Domnului” – Meva s-au bucurat în ultima duminică din an, la 30 decembrie 2012, de Sfânta Liturghie oficiată de Preasfințitul Părinte Nicodim, Episcopul Severinului și Strehaiei înconjurat de un sobor de preoți și diaconi.

La invitația părintelui paroh Dumitru Iliescu, enoriașii au petrecut cele mai frumoase ceasuri de rugăciune în prezența unor distinse fețe bisericești, în dorința ca sfârșitul anului și, de asemenea, începutul celui nou să stea sub semnul binecuvântării și al comuniunii frățești.

Răspunsurile stranei au fost date de grupul psaltic „Sfântul Nicodim”, potrivit episcopiaseverinului.ro.

În cuvântul de binecuvântare, Părintele Episcop a îndemnat credincioșii să le vestească și apropiaților binefacerile ce se dobândesc la Sfânta Liturghie și unitatea ce duce la înfrățirea sufletelor, urându-le tuturor împlinirea bunelor doriri.

Biserica cu hramurile „Nașterea Maicii Domnului” și „Sfântul Nicodim de la Tismana” este așezată lângă piața Meva. Acest sfânt lăcaș a luat ființă prin osteneala părintelui paroh Dumitru Iliescu, spre a servi nevoilor spirituale ale credincioșilor din cartierul Kisselef.

Alături de preacucernicul părinte, de păstorirea credincioșilor poartă grijă și părinții slujitori Petrișor Zaharia și Florinel Iliescu.

Lucrările de construcție la această biserică au început în anul 1992, iar în anul 1995 au fost terminate lucrările de la subsolul bisericii, după care s-a pus prima cărămidă la cota 0 și au continuat lucrările până în anul 2002, când s-a sfințit subsolul acestei biserici de către ÎPS Teofan, pe atunci Mitropolit al Olteniei.

În anul 2006 s-a sfințit în data de 16 decembrie biserica cea mare, eveniment la care au participat 5 ierarhi ai Bisericii Ortodoxe Române.

Comentarii Facebook


Știri recente

Obștea Mănăstirii Putna a donat sânge

Obștea Mănăstirii Putna a organizat joi Campania „Un strop de sânge salvează o viață”, prin care au fost colectați aproximativ 13 litri de sânge.  Acțiunea a fost organizată în baza parteneriatului existent între Arhiepiscopia Sucevei…