Liturghie Arhierească la Parohia Românași din Protopopiatul Zalău

La Praznicul Botezului Domnului, Preasfințitul Părinte Petroniu, Episcopul Sălajului s-a aflat în mijlocul credincioșilor Parohiei Românași din Protopopiatul Zalău, informează site-ul episcopiasalajului.ro.

La finalul Sfintei Liturghii Preasfinția Sa a săvârșit Sfințirea cea mare a apei, i-a binecuvântat pe credincioși prin stropirea cu apa sfințită și a tâlcuit în cuvântul de învățătură semnificația sărbătorii Botezului Domnului, subliniind efectele binefăcătoare ale Aghiasmei Mari atât asupra oamenilor, cât și a mediului în care aceștia trăiesc.

Prezența Preasfințitului Părinte Episcop Petroniu în această parohie, la ceas de mare sărbătoare, este și un semn al preocupării pe care Preasfinția Sa o are în Anul Omagial al Sfântului Maslu și al îngrijirii bolnavilor pentru încurajarea dezvoltării serviciilor sociale ale bisericii. În Parohia Românași se desfășoară o intensă activitate socială, aici existând un serviciu de îngrijire la domiciliu a persoanelor vârstnice având un număr de 20 de beneficiari și un mare complex de asistență socială în fază avansată de construcție. Parohia este una dintre cele mai vechi din această zonă, un adevărat punct de rezistență a ortodoxiei. Aici a funcționat până în anul 1948 singurul protopopiat ortodox din arealul județului Sălaj de azi.

Comentarii Facebook


Știri recente