Liturghie arhierească la Parohia Potlogeni, Protopopiatul Corabia

Preasfințitul Părinte Sebastian, Episcopul Slatinei și Romanaților a oficiat duminică, 24 iulie, Sfânta Liturghie arhierească la biserica Parohiei Potlogeni, din comuna Tia Mare, Protoieria Corabia, hirotonind întru diacon pe tânărul Ioan Teodor Rădoiescu și întru preot pe diaconul Ioan Claudiu Roșca, pe seama Parohiei Redea de Răsărit, informează site-ul episcopiaslatinei.ro.

În cuvântul de învățătură, Preasfinția Sa arătat cum vindecarea slăbănogului din Capernaum se datorează dragostei prietenilor săi: „Evanghelia de astăzi ne încredințează că, dacă vom avea puțină dragoste față de aproapele și ne va păsa de sufletul lui, putem să-l aducem chiar și în felul acesta înaintea lui Dumnezeu, iar El, care caută spre noi cu atâta iubire și ne ascultă cu atâta răbdare, privește cu bunăvoință spre rugăciunile noastre pentru ceilalți. Dacă ar căuta Domnul numai la vrednicia faptelor, nu s-ar mai mântui nimeni, însă, El caută și la gândul nostru cel bun și la intenția noastră frumoasă, așa cum a căutat și la intenția și la credința celor patru care l-au adus astăzi pe paralizat. A primit gândul lor frumos, a căutat la jertfa lor și a ascultat rugăciunea lor tainică pe când îl purtau cu speranță pe targă. S-a arătat Dumnezeu „impresionat” de dorința lor sfântă și n-a mai pretins paralizatului nimic, ci i-a zis doar: Iertate sunt păcatele tale!

După-amiaza, Preasfințitul Părinte Sebastian și Preasfințitul Părinte Nicodim, Episcopul Severinului și Strehaiei, au oficiat cununia tinerilor Cristian și Mihaela Turmacu, la Parohia „Mănăstirea Albă”.

Comentarii Facebook


Știri recente

Biserica Icoanei a fost sfințită | FOTO

Biserica Icoanei a fost resfințită duminică, 22 mai 2022, după ample lucrări de restaurare. Slujba de târnosire și Sfânta Liturghie au fost oficiate de Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul, Episcop vicar patriarhal. La finalul slujbei, Preafericitul…